Սնունդը մարդու ամենակարևոր բաղադրիչն է: Սննդի միջոցով մարդը ստանում է օրգանիզմին անրաժեշտ բոլոր նյութերը: Սնունդը ունի 5 բաղադրիչ:
- Սպիտակուց – մսամթերք, ձու, կաթնամթերք, ձուկ
- ածխաջուր – միրգ, բանջարեղեն, հացահատիկ, մակարոնեղեն
- ճարպ-բուսական և կենդանական յուղեր,
- աղեր – քիմիական բոլոր տարրերը կան մարդու օրգանիզմում
- ջուր – օրեկան պետք է խմել 1,5-ից 2 լիտր
Սպիտակուցները օգտագործվում են որպես կառուցողական նյութ /շինանյութ/: Ածխաջրերը և ճարպերը էներգիաի աղբյուր են: Կարևոր է ռեժիմով սնվել: Ուտել 4-5 անգամ 4-5 ժամը մեկ փոքր չափաբաժնով: Սննդին բաշխումը օրվա մեջ.
նախաճաշ 25%
Երկրորդ նախաճաշ 15%
Ճաշ 35%
ընթրիք 25%
Ոչ ուշ, կամ քնելուց 2-3 ժամ առաջ 35%
Բոլոր բաղադրիչներից օրգանիզմը ունի օրեկան հստակ պահանջ: Քանի որ, չկա մի այնպիսի ուտելիք, որը պարունակի բոլոր բաղադրիչները միարժամանակ, մարդը պետք է սնվի բազմազան:
Սննդի էներգետիկ արժեքը չափվում է կալորիաներով