Մենք շատ բան ունենք շնորհակալություն հայտնելու Ֆրանսիային ճաշի ժամանակ, բայց երևի ամենահետաքրքիրներից մեկը Lyonnaise Salade-ն կամ Salade Lyonniase-ն է: Դա ֆրեզեի կատարյալ համադրություն է, լցվում է որսագող ձվով և խրթխրթան բեկոնի կտորներով: Դա այն հավերժական ուտեստներից է, որն ամեն անգամ կարող է ձեզ տեղափոխել Սենայի ափեր:
Բաղադրատոմս.
2 շերտ բեկոն
1 կտոր ֆրանսիական կամ իտալական հաց
1 թեյի գդալ կարագ
1 որսագող ձու
Մի բուռ թարմ ֆրիզե հազար, մանրեցված կտորներով
1 ճաշի գդալ լրացուցիչ ձիթապտղի յուղ
1 ճաշի գդալ գինու քացախ
1/2 թեյի գդալ Dijon մանանեխ
Աղ ու պղպեղ `ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ.
- Տեղադրեք ֆրիզեն մեծ խառնուրդի ամանի մեջ:
- Թավայի մեջ լցնել յուղը և տապակել բեկոնի կտորները, երբեմն խառնելով, մինչև այն դառնա ոսկեգույն: Զգուշորեն վերցնել տապակը կրակից և բեկոնի կտորները տեղափոխել անձեռոցիկի վրա:
- Ձուն պատրաստելու համար մի կաթսայի մեջ լցնել 4 դյույմ ջուր և ավելացնել սպիտակ քացախը: Դրանից հետո ձուն կոտրել ամանի մեջ: Ձուն եփել 2-3 րոպե: Եփելուց հետո զգուշորեն հանել գդալով և այն պահել տաք ջրի ամանի մեջ:
- Սոխը տապակել բեկոնից ավելացած յուղով, խառնելով 30 վայրկյան: Ավելացնել քացախը և մանանեխը ու խառնել: Որից հետո ավելացնել բեկոնի կտորները և կրկին խառնել: Անմիջապես տաք սոուսը լցնել կանաչիների վրա և համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Աղցանը մատուցել անմիջապես…բարի ախորժակ:
Աղբյուր՝ thekitchn.com