Հայոց լեզու, գրականություն: 15 մայիսի: Նախագծային աշխատանք: Տասը փաստ ԹԵՅԻ մասին: Տնային աշխատանք

Թեյը առաջին անգամ ներկայացվել է պորտուգալացի քահանաներին և չինացի առևտրականներին 16- րդ դարում, երբ այն դեռ կոչվում էր չա։ Թեյի պահպանման ժամկետները շատ կարևոր է պահպանել։ Պահպանման համար անհրաժեշտ է հեռու պահել արևի ուղիղ ճառագայթներից, ջերմությունից և խոնավությունից։ Թեյը պարզապես պետք է պահել սենյակային ջերմաստիճանում։ Սև թեյը տուփերով կարելի է պահել մինչև 2 տարի, իսկ կանաչ թեյը ավելի քան 1 տարի։ Փաթաթված տերևները ավելի երկար կարելի է պահպանել, քան բաց տերևներով պահպանվածը։ Բոլոր թեյերի պահպանման ժամկետները կարելի է երկարացնել, եթե օգտագործվում են հատուկ թթվածնային փաթեթներ (բացառությամբ կանաչ թեյի )։

  1. Թեյն օգնում է ազատվել գլխացավից:
  2. Օգնում է պայքարել ալկոհոլամոլության դեմ. համարվում է սթափեցնող միջոց:
  3. Թեյն օգնում է տապի ժամանակ առավել հեշտությամբ հաղթահարել շոգը:
  4. Նիհարել ցանկացողներին օգտակար կլինի իմանալ, որ այս հրաշալի ըմպելիքը հագեցնում է քաղցի զգացողությունը:
  5. Ավելորդ նյարդային անհանգստության ժամանակ հանգստացնում է նյարդերը, ազատում է սթրեսից:
  6. Թեյը նպաստում է ճարպոտ սննդի մարսողությանը:
  7. Օրգանիզմից դուրս է հանում թունավոր և վնասակար նյութերը:
  8. Բարձրացնում է աշխատունակությունը:
  9. Նպաստում է մտավոր աշխատանքին և բարձրացնում ինտելեկտուալ կարողությունները:
  10. Հրաշալի ըմպելիքը պահպանում է երիտասարդությունն ու երկարացնում կյանքը:

Թողնել մեկնաբանություն